Om Kulturo #26: Mad

Anmeldelse på www.information.dk 29.02.08

Mad fra alle vinkler i Kulturo

Kulturo undersøger vores madkultur, Sight and Sound inderviewer Wong Kar-Wai, Cover skriver om den danske designer-stjerne Cecilie Manz og Ekko tematiserer nypuritanismen

Kulturo
Kulturo – tidsskrift for moderne kultur udkommer torsdag d. 6. marts under temaet mad. Der er politiske kommentarer til danskernes madetik – og til den selvmodsigende udvikling at madkultur bliver mere og mere hypet samtidig med at der findes flere og flere underlødige produkter i frysedisken. Tidsskriftet bringer også flere kunstneriske indstik, for eksempel Jeppe Brixvolds tekst ØSTERS, forskrift – her en lille smagsprøve:

“Næ, men her går det fint. Man ville nok ikke kalde det sne, men frostpartiklerne har lagt sig ved flisekanterne, de fyger uden at man helt kan se dem, altså i luften omkring os. Østers har også sin renhed, siger man, men de skal trods alt spises. Der er noget med deres køn, som forekommer os interessant. Noget med temperaturen i vandet. Stiger den? (…)”

Helle Brønnum Carlsen skriver om madens æstetiske kommunikation og kunsthistorikeren Camilla Jalving om den thailandske kunstner Rirkrit Tiravanija madperfomances. Det er med andre ord et nummer der griber Mad an fra alle mulige vinkler og det i et flot design med både lækre og ulækre billeder.

Kulturo nr. 26, 2008, Udkommer: Torsdag d. 6. marts 2008, Koster: 75 kr.

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen