Kulturo no. 31 på gaden

Kulturo no. 31
Tema: Radikalt, kedeligt

Det radikale og det kedelige kan umiddelbart virke som hinandens modsætninger. Radikaliteten (symbolsk eller ej) associeres nemlig i første omgang med et opgør med og en fornægtelse af det kedelige. Det radikale kan imidlertid i sig selv indeholde en træghed – en ganske kedelig og uspektakulær proces. Endeløse opremsninger, lister og arkiver præger adskillige avantgardistiske praksisser.

forside_31_lille1I disse kunstneriske praksisser spiller den langsommelige, insisterende og minutiøse proces derfor en central rolle i vores forståelse af det kunstneriske arbejde og af de værker, det afføder. Det kedelige og hverdagslige bliver i mange tilfælde objektet for den radikale kunsts undersøgelser, mens brugen af radikaliteten som æstetisk virkemiddel eller symbolsk gestus bliver død-kedelig kunst.
 
Med RADIKALT, KEDELIGT undersøger KULTURO no. 31, hvad radikalitet vil sige i kunsten og kulturen i dag. Hvilke kunstneriske genrer og metoder kan siges at være radikale? Hvor står de radikale tænkere? Hvad vil det overhovedet sige at tænke radikalt? Og hvad er forholdet mellem den kedelige, minutiøse og insisterende kunstneriske praksis og radikaliteten? Er det kedelige det nye radikale?

Læs leder og se indholdsfortegnelsen her

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen