KULTURO header image 3

#45 VILD

KULTURO #45 VILD
24. årgang, 2018

© KULTURO, skribenter og kunstnere

Kulturo #45 blev udgivet d. 27. april 2018 og kan købes hos vores forhandlere eller her på siden.

Læs lederen her

Skal det vilde i dag forstås som den af mennesket uberørte natur, dyrenes, planternes og elementernes skæbnesvangre, fødekædeforvaltede harmoni; dét, vi normalt betegner som et vildnis? Forstår vi dette vildnis som et eksistensvilkår for mennesket, noget, der ligger indlejret i vores korporlige byggesten, og som, når det skal være, kan sprutte frem i overfladen og vælte den kultiverede, fornuftsprægede orden – en vildskab, som man ifølge oplysnings-filosoffen Immanuel Kant måtte forpligte sig på at frigøre sig fra? Eller mener vi – når vi siger at noget er vildt – at der er en vildhed på færde, en grænseoverskridende handling, der er undergravende, latterlig eller forbudt inden for nogle sociale sfærer, men eventuelt gangbar eller påbudt inden for andre? I dette nummer af KULTURO breder vi det vildes palet ud for at undersøge dets mange tilknyttede forestillinger og repræsentationer i kulturen, og, som læseren måske allerede har bemærket, er der virkelig tale om en bred palet. Om der er tale om vildnisset, vildskaben eller vildheden, så er fascinationen af det vilde en bestandig kilde til nye udtryksformer, og diskussionen af den er i disse tider måske mere aktuel end nogensinde.

KULTURO #45 præsenterer artikler af: Philip Larsen, Marianne Stidsen og Tobias Gemmerli, samt et interview med performance-kunstneren Christian Falsnaes. Bladet indeholder kunstbidrag af Antonio Occulto, Anne Sias, Søren Dahlgaard, Tina Helen (Frisk Flugt), William Anastasi. KULTURO #45 indeholder desuden også litterære bidrag fra Preben Major Sørensen, Anders Mathias Rishøj og Pauline Jupin samt den kinesiske forfatter Liao Yiwus berømte Massakre-digt, oversat af Sidse Laugesen.

God læselyst!

Køb KULTURO #45 her 

Notice: link_pages har været forældet siden version 2.1.0! Brug wp_link_pages() i stedet. in /customers/f/3/f/kulturo.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 3923